Tips för turer med barn

Tips för turer med barn

1. Sänk ribban

Och då menar jag väldigt lågt. När det öser ner och ingenting är som du förväntade dig, repetera följande: "Nu är vi ute. Nu är vi ute. Nu är vi ute". Medan du räknar tänderna med tungan. Tänk inte på hur långt ni har kvar, var närvarande i stunden, ta ett steg i taget. De jobbigaste upplevelser blir oftast fina minnen!

2. Planera inte för mycket

Det blir ändå aldrig som du planerade.

3. Klä dig som du ska till nordpolen

Det är du som fryser, inte barnen. Fallande kroppstemperatur är sällan kompatibelt med tålamod vilket du behöver. Använd gärna Gore-tex kängor till att hålla dig torr och varm.

4. Underskatta inte barnprogram

Barn uppskattar upplevelsen mer om de har egna förebilder inom sporten/aktiviteten. Barnen behöver förebilder (utöver dig själv): Se på Alice Snöflingor eller Valle.

5. Håll koll på matintaget

Och då menar jag ditt.

6. Fastna inte i godisfällan

Istället för att använda godis som morot, testa att räkna milstolpar, eller peka ut saker i omgivningen, gör en lek av det eller sjung en sång. Det ger bättre framsteg med mycket mindre godis. Sen kommer chokladen som ett glad bonus.

7. Låt barnen bestämma

Ser de en fin sten 200 meter från stigen i helt fel riktning som de vill springa till, säg ja. Och om de uppäcker coola istappar som de vill leka med, säg ja till det också.

8. Vänd om i tid

Med barn är det större skam att inte vända i tid än att vända i tid.

9. Uppoffra din upplevelse för din partners skull

Om du inser att era förhoppningar att nå destinationen inte kommer att nås, och du är med din respektive;  låt de gå vidare medan du stannar eller vänder med barnen. Varannan gång såklart.

10. Alla hjälpmedel är tillåtna

Ett ord: barnsele

11. Dra ut på tiden

Om det viktigaste är att vara ute – hitta på något som drar ut tiden så mycket som möjligt. Som att göra brasor, barkbåtar e.t.c. Eller sätt barnen i arbete – blåbärssylt på nybakade pannkakor smakar bäst när de får göra sylten själva, direkt från blåbärsljungen.


Lägg en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan den publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.