Världskänd äventyrare tipsar - hur man lyckas med dagsturer!

Världskänd äventyrare tipsar - hur man lyckas med dagsturer!

Hon är känd för sina tuffa expeditioner och var den första kvinnan som nådde Mount Everest, Nordpolen och Sydpolen. Under det senaste året har Cecilie Skog mest varit på lokala expeditioner med sina barn. Här delar hon sina bästa tips för en framgångsrik dagstur!

—Om det är något jag har lärt mig det senaste året är det att äventyret inte behöver vara så långt borta. Ofta väntar den precis utanför dörren.

Cecilie Skog är mamma till flickorna Vilja (6) och Vega (4) och bor i Oslo. Som många av oss har hon också upptäckt sitt lokala område under det senaste året. Det har varit mycket friluftsliv på kort avstånd och många korta resor hemifrån. Hennes bästa tips för en lyckad resa är planering!

— Det viktigaste är att hela familjen kan vara delaktig i reseplaneringen så att alla är inkluderade i vart de ska och vad de ska göra. Ett tips är att ge barnen några alternativ för olika resor; då känner de att de har kontrollen. Man skapar en känsla av att det är ett gemensamt projekt om man tittar på kartan tillsammans och packar ryggsäcken tillsammans. Det viktigaste är att skapa bra minnen!

När det gäller mat är Cecilie tydlig att det finns så mycket mer än korv.

—Det finns mycket som är lätt att ta med i en flaska som till exempel ägg till omelett eller pannkakssmet. Det är också lätt att förbereda wraps eller ha med soppa i en termos!

Det är alltid full fart när Cecilie tar familjen ut på en dagstur

Och bra skor!

Den som har varit på resa med hala sneakers eller en väska som skaver vet att rätt utrustning är viktig för en bra resa för stora och små. För Cecilie är skor en viktig del av vandringsupplevelser. 

—Absolut! Bra skor är en mycket viktig del av vandringsupplevelsen för både unga och vuxna. Om du är på en resa med snäva skor som skaver saknar du all det fina med att vara på resa! Det är viktigt att ha vandringsskor som passar bra på foten, har ordentligt grepp och bra dämpning, och sen gör det ju inget om  skorna är fräscha också.

ALFA har designat skor tillsammans med Cecilie som är perfekta för enklare utflykter i naturen och som också passar bra till vardags. De finns i två olika modeller; en låg sko och en sko med högre ankelstrumpa. Skorna passar bra på foten, de tål vatten, fukt och har mjuk dämpning.

 

—Dessa skor uppfyller alla krav jag har för en vandringssko. De fungerar oavsett terräng, och jag tycker också att de är så trevliga att jag gillar att använda dem både i staden och i skogen. En pärla av en sko och ett riktigt bra kap, om du frågar mig.

 

Se vandringsskor från ALFA


Lägg en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan den publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.