Höstfärger och jaktkängor: Som hand i handsken

Höstfärger och jaktkängor: Som hand i handsken

För mig är hösten en tid jag ser fram emot. Inte bara för att jag tycker att naturen då visar sin vackraste sida, men också för att det är en tid jag associerar med goda minnen, varav många är med mina jaktstövlar på. Så nu när högsäsongen för jaktstövlar närmar sig, tror jag att den är på plats med ett inte så litet blogginlägg om höst och jaktstövlar.

Lygna klädd i höstens färger.

DET BÄSTA MED HÖSTEN

Vad tycker du är det bästa med hösten? Är det den friska höstluften, de färgglada löven eller kanske de trevliga kvällarna med jaktlaget? Trots det faktum att hösten ofta ger mycket nederbörd (särskilt i västra Norge, där jag nu bor), kan jag inte tycka illa om hösten. Jag gillar atmosfären i bergen. Frosten som ligger som en filt ovanför marken på morgonen och de vackra höstfärgerna som dyker upp när morgonfrosten tynar. Då ser jag fram emot att sätta på jaktkängorna och komma ut i höstklädda naturen. 

Svart is på en solig höstdag.

JAKTSTÖVLAR - bredare applikation än du kanske tror 

Jag är en av dem som gillar att bära jaktstövlar året runt. Tidigare var jag fast trogen till jaktstövlarna så fort jag satte fot i naturen oavsett väder, terräng och aktivitet. Efter att ha provat ett brett utbud av Alfa-skor har jag ändrat preferenser lite och jaktstövlarna används inte lika flitigt som tidigare, men det finns fortfarande många fall där jaktstövlar är det absolut bästa valet och jag ser fortfarande någon som gör det som jag gjorde och alltid svär vid jaktstövlar. 

MIN ALLMÄNNA REGEL 

När jag väljer skor är det flera saker jag tar hänsyn till. Vädret innan, i studen och prognosen har mycket vikt. Om marken är väldigt våt eller blir våt under resan känner jag mer för ett par höga stövlar än halvhöga vandringsskor. Ska jag gå i en buske, myr eller tät skog, är ett bra par jaktkängor också fördelaktigt. Aktiviteten är också central i valet av skor. Jakt, fiske och vandring med en särskilt tung ryggsäck görs bäst med jaktstövlar.

Jag bär nästan alltid jaktkängor när jag utför allmänt arbete i skog och mark.

Vandring över myrar och våt terräng görs också bäst med jaktstövlar.

SÅ VILKA JAKTSTÖVLAR SKA DU VÄLJA? 

Alfa har ett brett utbud av jaktstövlar och det kan vara svårt att välja vilket par som passar dig. Jag vill skriva några ord om mina favoriter: Jerv och Bever Pro Advance. Kanske får du några tankar om vilka skor som passar din användning och dina behov.

JERV A / P / S - HÖJD OCH KOMFORT 

Jag har ännu inte hört någon sätta sin fot i Jerv utan att nämna den underbara komforten. Detta är en känga med extra axelhöjd och är därför mycket lämplig för dem som går mycket i sumpig terräng och behöver stabilitet. Axeln är inte styv som på Bever Pro, men höjden ger fortfarande den stabilitet som behövs samtidigt som den bibehåller komforten. Jerv erbjuder det yttersta inom material och utstrålar kvalitet.

 

Jerv A/P/S GTX

 


  • Jerv A/P/S GTX
    En mycket bekväm känga med universell passform. Jerv A/P/S GTXi full grain leather och GORE-TEX-membran är vattentät och ventilerande, för att säkra hög komfort hela dagen.
    Läs mer

BEVER PRO ADVANCE - Lättvikt och allround 

Det som är så unikt med Bever Pro är förhållandet mellan låg vikt och stabilitet som fortfarande finns i kängan. Detta gör Bever Pro till en otroligt bra allround som är lika lämplig för långa dagar på jaktmarkerna som på en fjällvandring med familjen. Det är inget fel med att använda denna känga som en vanlig bergskänga - något jag har gjort upprepade gånger under det senaste året. På grund av den extra styva axeln är bagageutrymmet lämpligt för både brant terräng och utflykter med tung packning. För mig har Bever Pro varit ett säkert val de gånger ryggsäcken har känts lite extra tung. Det bör nämnas att vissa damer med "normal" vikt och skostorlek tycker att skon är lite för stel - och Bever Perform W som är speciellt anpassad för en kvinnlig läst kan då vara ett bättre val.

 

Bever Pro Advance 2.0 GTX

 


  • Bever Pro Advance GTX

    Känga i full grain leather med stabilt högt skaft. GORE-TEX-membran gör kängan vattentät och ventilerande, för att säkra hög komfort hela dagen. Memoryfoam runt ankeln ger bra passform och hög komfort.
    Läs mer

KLAR FÖR EN NY SÄSONG

Hösten knackar på, är det dags att putsa dina jaktkängor och göra dig redo för en fantastisk upplevelse i naturen. Jag ser väldigt mycket fram emot att gå i ett höstfärgat landskap, dra frisk höstluft och sova ute under den mörka stjärnhimlen.


Lägg en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan den publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.