Ambassadörer

Kolla in våra underbara ALFA-ambassadörer och se deras rekommendationer för en bättre vandringsupplevelse.

Cecilie Skog

Cecilie är känd för sina expeditioner och närvaro på norsk TV. Hon är utbildad sjuksköterska. Hon har många års erfarenhet av bergs- och glaciärguidning. Hon är den första kvinnan som nådde Mount Everest, Nordpolen och Sydpolen 2004.

Aleksander Gamme

Aleksander Gamme beskrivs som Norges mest mångsidiga äventyrare. Under de senaste femton åren har han lett och genomfört en lång rad spektakulära projekt och kreativa expeditioner runt om i världen. Aleksander har bland annat bestigit Mount Everest och en rad andra höga berg, cyklat tandemcykel i Sahara och åkt världens längsta skidresa över Antarktis.

Läs mer om Aleksander

Andreas Orset

Andreas vandrade genom Norge i över 1 år som ALFA:s ambassadör. Han testade inte bara norska högkvalitativa skor i sitt rätta element, utan i samarbete med Norsk Friluftsliv och Visit Norway förmedlade han även vandringsglädje, vacker natur och gömda pärlor. Med en passion för naturen älskar han att dela och inspirera människor att uppleva fantastiska vandringsögonblick.

Les mer om Andreas

Une Cecilie Oksvold

Une Cecilie är snart 28 och i många år har hon lidit av ångest. Förr var det helt otänkbart för Une Cecilie att ge sig ut i naturen på egen hand, men när hennes läkare föreslog det som en sista utväg blev det ett slags grönt recept för att hålla huvudet ovanför vattnet. Idag är friluftslivet en naturlig del av hennes vardag. 

Les mer om Une Cecilie

Moa Hundseid

Jag älskar min livsstil. Utan fast jobb och skyldigheter kan jag en dag vara uppe på berget hemma vid min by, och sen nästa dag vara på väg till Kanada, Nepal, Ryssland, Alaska, eller exempelvis Chile. Att bestiga höga berg eller vandra bland rovdjur innebär risker och man kan hamna i farliga situationer, men just det tar dig närmare naturen och närmare dig själv.

Line Victoria Sverdrup

Line Victorias huvudfokus är att uppskatta den natur vi har och försöka få fler att se värdet på vår natur. Att kunna leva i interaktion med naturen, medan man själv utvecklas som individ är en av de viktigaste sakerna för henne. För henne finns det inget vandringsliv utan minst en hund närvarande. Det bästa hon vet är att resa i områden där man inte ser tecken på mänsklig aktivitet.

Even Sverdrup

Even är ett naturälskande och spänningssökande äventyrare som bjuder på fantastiska expeditioner, varierande friluftsaktiviteter och hinkar fyllda med positiv energi! Han har bland annat rest över Alaska, korsat Island med en egenmodifierad Jeep, utmanat naturkrafterna på Svalbard och ensam bestigit Aconcagua. 

Ingeborg Sol Fure

Optimist och äventyrare. Ingeborg Sol Fure fyller sitt liv med färger, poesi och fantasier. Hon är en passionerad berättare och poserar ofta på höga klippor, stränder och stenblock. I naturen skapas allt som är magiskt, säger hon, och vad som är möjligt att åstadkomma, ja, det är bara fantasin som sätter gränser.

Jannicke Øien

Jannicke arbetar som vildmarksguide tillsammans med Lars Monsen. Förutom att bestiga höga berg utomlands gillar Jannicke även att röra sig över stora områden med hunden Ravn på sommaren, och det inkluderar ofta paddling i älvar med packraft.

Thomas Lone

Thomas Lone skrev historia när han besteg Mount Everest 2019 och blev den yngsta norrmannen någonsin att genomföra "The Seven Summits" året därpå. Parallellt med den prestationen genomförde han heltidsstudier för att bli civilingenjör.

AK Glück-Teigland

Arne-Kristian Glück-Teigland, växte upp på en gård i Øystese i Hardanger. Han fick tidigt ett intresse för friluftsliv genom sina äventyr i jeans och vandringskängor med sin pappa och i scouterna lärde han sig sova i blöt sovsäck. 

Anne Moen

Anne hatar att förlora och kräver mycket av sig själv. På sina resor vill hon gärna tro att hon är inkluderande och hon vill att alla ska ha en trevlig reseupplevelse. Hon gillar nya utmaningar, men kan bli temperamentsfull om hon inte lyckas på första försöket.