Världens första helt-reparerbara GORE-TEX-sko
ALFA FOR LIFE

ALFA IMPACT GTX

Allt kan repareras – även GORE-TEX membranen

Vi på ALFA anser att alla borde bli bättre på att reparera sina saker. Även när en del av skon är sliten betyder det inte att hela skon måste kastas och ersättas med ett nytt par. Tvärtom. Nu kan du välja handgjorda kvalitetsskor där alla delar kan repareras och användas hela livet. En smart lösning som gynnar dig, din plånbok och miljön.

En vandringskänga i fullnarvsläder

ALFA For Life ™ - början på en hållbarhetsresa

ALFA har påbörjat en hållbarhetsresa som vi kallar ALFA For Life™. Vi vill skapa mer hållbara lösningar och produkter. Det är ett ständigt arbete som handlar om alla små och stora förbättringar vi kan göra tillsammans för att minska vår miljöpåverkan.

Vandringskänga konstruerad för att kunna vara livet ut

Som ägare av en ALFA For Life™ produkt lovar vi dig

- Minst 5 års garanti (med möjlighet till förlängning om skorna skickas för service efter 5 år).
- Alla delar av skon kan bytas ut vid behov.
- Det kommer alltid vara billigare att reparera än att köpa nya, liknande skor.
- Att skicka in för reparation ska vara enkelt och de flesta reparationer kan göras inom ett par dagar.

En vandringskänga av exceptionell kvalitet

En vandringskänga designad för att hålla

ALFAs viktigaste bidrag mot slit och släng-tänket är Impact A/P/S GTX. Det är världens första helt reparerbara GORE-TEX vandringssko. Skon är handgjord, designad och utvecklad med en unik design som gör det möjligt att byta ut och reparera alla delar av skon. På så sätt kan dina bästa vandringskängor vara livet ut.

5 + 3 års garanti på vandringskänga

Förlängd garanti och klimatkompensation

För att kunna erbjuda dig god service och uppföljning under lång tid med dina nya ALFA For Life-skor vill vi att du registrerar din produkt.

När du registrerar din produkt kommer vi att ge produkten en förlängd garanti mot tillverkningsfel och defekter på 5 år! Och om skorna skickas in för vår 5-års-service efter 5 år så förlänger vi garantin med ytterligare 3 år. Vid registrering så skickar vi dig en påminnelse om dessa tjänster och ger dig andra bra tips för att hålla dina skor i gott skick så att du kan använda dem i många år framöver.

Vid registrering kommer ALFA också att klimatkompensera för skornas produktion- och transportutsläpp av CO2.

Skomakare fixar Alfa-skor

Reparation och Service

Lång livslängd är det viktigaste miljöbidraget för hållbara skor. För att minska produkternas fotavtryck kommer ALFA att erbjuda service och reparation. Impact A/P/S GTX är den första produkten där ALFA erbjuder full service och reparation av alla delar. Det betyder att vi tillsammans kan få skorna att vara för evigt.

Service och reparation görs hos skomakaren Våge i Gjøvik. Endast originaldelar används i reparationen och ersatta delar återvinns.

ALFA For Life Produkterna