Nu är turskidåkning lika lätt och smidig som randonnée.

Välkommen till en ny generation äventyrare. Ni är ute tidigt och sent, på korta eller längre turer. Ibland för träning, ibland för rena nöjet. Ni går vänster där vi andra går rakt fram, ni går upp för den backen utan spår - och varje gång upptäcker ni nya upplevelser. Upplev ditt närområde på ett helt nytt sätt.

Bra samarbete ger bra resultat.

Xplore är resultatet av ett innovativt samarbete mellan produktutvecklare från ALFA, Rottefella och Åsnes. Efter flera år med prototyper och tester - är resultatet här: Xplore.

Xplore består av 3 delar:

1.

Ett helt nytt bindningssystem från Rottefella.

2.

Pjäxor från ALFA - specialutvecklade för den nya bindningen

3.

Skidor från Åsnes - specialutvecklade för Xplore-konceptet

Feedback från experterna

Hör vad Andreas Orset, Alfa-Äventyraren, har att säga om Xplore.

Bindningarna från Rottefella

Bindningen från Rottefella har bredare fästpunkter än en traditionell bindning för turskidor och ger därför bättre stabilitet.

Du kan också anpassa bindningen till terrängen. Byt flexen som kommer med bindningen till en hard flex med mer motstånd, för mer kontroll och roligare nedförsåkning. Byt till en free-pivot plate, som ger full rotation för mer bekväm åkning och för att spara energi i uppförsbacke.

Det integrerade hällyftet ger dig enklare åkning uppför. Rottefella har i tillägg till detta förbättrat gå-upplevelsen genom att flytta rotationspunkten närmare intill foten.

Pjäxor från ALFA

Xplore kollektionen från ALFA består av lätta och stabila turskidpjäxor i klassiskt och modernt ALFA-design. Pjäxorna passar lika bra till långa turer som till träningsturer. Önskar du ta en mystur eller nöjestur, eller andra vinteraktiviteter - passar de lika bra till det.

Sulan på pjäxorna är utformad så att den är vridstabil samtidigt som du ska kunna böja skon i tåbollen. Detta innebär att du kan åka på ett naturligt och effektivt sätt uppför samtidigt som du har bra styrning på skidorna på utförsåkningarna.

Yttersulan är, till skillnad från andra turskidpjäxor, gjord av en mjuk gummiblandning med ett grovt mönster som ger bra grepp när man går på vinterleder. Du kan därför känna dig trygg och gå obehindrat ute på turen, med eller utan skidor på. Här kan du se alla våra turpjäxor .

Med Xplore-systemet blir dina upplevelser på turskidor mer bekväma och nedförsåkningen mer stabil. Toppturteknologin har med andra ord hittat sin väg till världen av turskidor.

Skidor i mörkret med Alfa turpäxor
Innovativ pjäxa med BOA

Xplore-pjäxor

Free A/P/S GTX

Den mest stabila och innovativa pjäxan för de som vill dra nytta av stabiliteten i det nya Xplore-systemet för optimal kontroll av skidorna.

gå till produkt

Vista Advance GTX

Solida och varma läderpjäxor för långa dagar på tur i kuperad terräng.

gå till produkt

Skaget Perform

Extra hög pjäxa i läder med bra stabilitet och bekväm passform.

gå till produkt
Snötäckt landskap

Är du redo för en fantastisk skidupplevelse?

Turskidåkning är en växande trend bland vinterentusiaster. Oavsett om du vill ta en topptur eller utforska ditt närområde i naturen. Oavsett om du gillar att lägga dina egna spår och njuta av att upptäcka naturen själv, eller om du håller dig till markerade stigar i skog och mark. Eller varför inte båda? Med Xplore får du en helt ny skidupplevelse. Ses vi ute i naturen?