Xplore
En helt ny upplevelse på turskidor

Nu blir utrustningen för turskidor lika lätt och smidig som för randonnéeskidor.

Upptäck mer och oftare, med Xplore.

Välkommen till en ny generation upptäckare. Ni är ute tidigt och sent, på korta eller längre turer. Ibland för träning, ibland för rena nöjet. Ni går vänster där vi andra går rakt fram, ni går upp för den backen utan spår - och varje gång upptäcker ni nya upplevelser. Upplev ditt närområde på ett helt nytt sätt.

Bra samarbete ger bra resultat.

Xplore är resultatet av ett innovativt samarbete mellan produktutvecklare från ALFA, Rottefella och Åsnes. Efter flera år med prototyper och tester - är resultatet här: Xplore.

Xplore består av 3 delar:

1.

Ett helt nytt bindningssystem från Rottefella.

2.

Pjäxor från ALFA - specialutvecklade för den nya bindningen

3.

Skidor från Åsnes - specialutvecklade för Xplore-konceptet

Feedback från experterna

Hör vad Andreas Orset, Alfa-Äventyraren, har att säga om Xplore.

Bindningarna från Rottefella

Bindningen från Rottefella har bredare fästpunkter än en traditionell bindning för turskidor och ger därför bättre stabilitet. Du kan också anpassa bindningen till terrängen. Byt flexen som kommer med bindningen till en hard flex med mer motstånd, för mer kontroll och roligare nedförsåkning. Byt till en free-pivot plate, som ger full rotation för mer bekväm åkning och för att spara energi i uppförsbacke. Det integrerade hällyftet ger dig enklare åkning uppför. Rottefella har i tillägg till detta förbättrat gå-upplevelsen genom att flytta rotationspunkten närmare intill foten.

Skorna från ALFA

Xplore kollektionen från ALFA består av lätta och stabila turskidpjäxor i klassiskt och modernt ALFA-design. Pjäxorna passar lika bra till långa turer som till träningsturer. Önskar du ta en mystur eller nöjestur, eller andra vinteraktiviteter - passar de lika bra till det. Sulan på pjäxorna är utformad så att den är vridstabil samtidigt som du ska kunna böja skon i tåbollen. Detta innebär att du kan åka på ett naturligt och effektivt sätt uppför samtidigt som du har bra styrning på skidorna på utförsåkningarna. Yttersulan är, till skillnad från andra turskidpjäxor, gjord av en mjuk gummiblandning med ett grovt mönster som ger bra grepp när man går på vinterleder. Du kan därför känna dig trygg och gå obehindrat ute på turen, med eller utan skidor på. Med Xplore-systemet blir dina upplevelser på turskidor mer bekväma och nedförsåkningen mer stabil. Toppturteknologin har med andra ord hittat sin väg till världen av turskidor.

Xplore-kollektionen från Alfa

Free A/P/S GTX

Den mest stabila och innovativa pjäxan för de som vill dra nytta av stabiliteten i det nya Xplore-systemet för optimal kontroll av skidorna. Underhållsfritt material, integrerat fotstöd, vinterfodrad GORE-TEX, värmeisolerad mellansula, BOA Closing System och integrerad Recco räddningssystem.

Läs mer

Vista Advance GTX

Solida och varma läderpjäxor för långa dagar på tur i kuperad terräng. Premium fullnarvat läder, vinterfodrad GORE-TEX, värmeisolerad mellansula och memoryfoam.

Läs mer

Skaget Perform

Extra hög pjäxa i läder med bra stabilitet och bekväm passform för de som gillar att åka skidor utanför spåret. Värmeisolerad mellansula.

Läs mer

Skidorna från Åsnes

Hybridskidorna från Åsnes är en mix av topptur och vanliga turskidor som ger dig bättre åkegenskaper.

Falketind 62 Xplore

Falketind 62 Xplore är specialgjorda turskidor för Xplore-konceptet. Superlätta och åkvilliga turskidor med mycket insving. Skidorna är konstruerade med ett spänne som gör skidorna utmärkta att gå med, samt att de ger bra glid med kortfell. Skidorna har också styrrand, vilket skapar ett helhetspaket som passar den som planerar längre turer i fjället och önskar offensiv och nöjesfylld skidåkning.

Beställ skidpaket

Rabb 68

Rabb 68 är superlätta och åkvilliga skidor som placerar sig mittemellan turskidor och randonnéeskidor och passar utmärkt för de som vill använda Xplore-konceptet på lite bredare skidor för lössnö. Rabb 68 har rocker/taper i både tip och tail för att optimera köregenskaperna under alla förhållanden. Det låga spännet gör skidorna väldigt bra för nedförsåkning, utan att tappa för mycket av skidornas egenskaper uppför. Skidan har också en styrrand.
En idealisk skida för dig som planerar längre utflykter i bergen, där huvudmålet är att hitta nedförsbackar där du kan åka offensivt och lekfullt.

Beställ skidpaket

Är du redo för en fantastisk skidupplevelse?

Backcountry är en ökande trend bland vinterentusiaster. Oavsett om du vill ta en topptur eller utforska ditt närområde i naturen. Oavsett om du gillar att lägga dina egna spår och njuta av att upptäcka naturen själv, eller om du håller dig till markerade stigar i skog och mark. Eller varför inte båda? Med Xplore får du en helt ny skidupplevelse. Ses vi ute i naturen?