Spara tid med ett hållbart val

Spara tid med ett hållbart val

KVALITETSMEDVETANDE VAL

Idag är det avgörande att vi vänder trenden och skär det vi kallar snabbmode och ersätter den med kvalitetsprodukter med längre livslängd. Det betyder också att vi måste ta hand om våra kläder / skor och inte slänga dem för tidigt.

Många av oss är väl på väg in i detta tänkesätt, men det är väldigt lätt att lockas in av försäljning, billigt pris, minimipris, två för en och alla små knep vi får i vardagen.

Det finns fortfarande många företag som främst tänker på volym och därför bidrar till hyperförbrukning. Att göra produkter med god kvalitet och lång livslängd är det viktigaste måttet mot en mer hållbar textil- och sportindustri.

Även om hållbarhet har funnits i våra sinnen i flera år nu är det det första under de senaste åren som det verkligen började bosätta sig med de flesta av oss.

De presenterades med siffror och insikter om miljön som skrämde oss och skapade oroligheter.

ALFA har alltid producerat skor med fokus på livslängd. Som en del av vårt engagemang för miljö och hållbarhet ville vi ta detta ett steg längre och lanserade därför våren 2019 en ny mer hållbar och innovativ vandringssko som är sammanställd så att alla slitdelar kan bytas ut, och skor får ett "evigt liv"

Vi kallade denna Impact A/P/S GTX

Skon har fått mycket positiv feedback från konsumenter och testare, och vi har också fått några frågor om hur mycket mer hållbart det är att reparera i motsats till att köpa en ny sko, och finns det några pengar att spara.

Idag är det starkt fokus på att minska utsläppen, förbättra kvaliteten och återanvända material. Något som det absolut borde vara.

De flesta norrmän har börjat bli mycket oroliga för miljön och hållbarheten, men inte alla räknar med att detta också kommer att innebära kostnadsförändringar. Ett hållbart köp bör ses som en investering i motsats till ett konsumentköp.

Målet med hållbara produkter är att de har så låg miljöpåverkan som möjligt under sin livstid. Högkvalitativa produkter med möjlighet till reparationer har längre livslängd och har naturligtvis lägre miljöavtryck än produkter med kort livslängd.

Men att producera produkter med en kvalitet och konstruktion som håller länge blir ofta dyrare. Den längre livslängden kan fortfarande göra det billigare än konsumentprodukter som du måste köpa flera av under samma period. Att köpa hållbara produkter med lång livslängd blir således en investering för både miljön och plånboken

Det fantastiska med Impact A / P / S GTX är att du får en betydande långsiktig nytta av både ett mindre miljöavtryck och en lägre kostnad under produktens livslängd. Vi har gjort en liten beräkning som visar exakt hur mycket du kan spara genom att investera lite extra i Impact A / P / S GTX.

Vi hoppas med detta att göra valet lite enklare genom att se hur mycket du kan spara på lång sikt just genom att välja ett smartare långsiktigt val.

Figurerna nedan är en sammanfattning av en uppskattning där vi beräknar skillnader i kronor och koldioxidutsläpp under en 30-årsperiod.

Se hela beräkningen här


Läs mer om produkten Impact A/P/S GTX

 

EN VIKTIG DEL AV DEN LÅNGSIKTIGA HÅLLBARHETSINITIATIVA ALFA FÖR LIFE ™

Lanseringen av Impact A/P/S GTX-skon är ett viktigt första steg i en större investering inom organisationens långsiktiga hållbarhetsstrategi ALFA For Life™. Genom ALFA For Life. Vill organisationen öka fokuset på hållbarhet och skapa bra lösningar som kan bidra till att minska dagens hyperförbrukning.

I framtiden kommer företaget att fortsätta det kontinuerliga arbetet med att hitta de mest hållbara och etiska materialen, komponenterna och lösningarna - och vill vara ärlig och transparent på alla nivåer. Lanseringen av Impact A/P/S GTX är en del av denna investering och ALFA kommer att fortsätta arbetet med utvecklingen av nya ALFA For Life-produkter i framtiden.

Läs mer om ALFA For Life™