Skorna som betyder promenad

ALFA › STEG

När du tar på dig ALFA Steg vet din hund vad som ska hända. Ni ska gå ut! ALFA Steg är designad för att stödja fotens naturliga rörelser. Skapade med ergonomiska principer för att ge bekväma promenader på grus och asfalt.

ALFA › STEG

Visa alla

En hyllning till steget

Efter över 90 år av expeditioner, jakt och vandring vet vi vad som krävs av en bra sko. Alfa Steg har en bekväm passform som ger utrymme för foten och dess rörelser. GORE-TEX-membranen gör skorna andningsbara, vattentäta, varma och redo för alla slags väder. En sömlös blandning av funktion och innovation.

Vi har flera olika modeler av fritidsskor.

SEX STILAR,
MEN SAMMA DNA

Laggo Leather GTX

Laggo Leather GTX er en allsidig høykvalitets fritidssko i lær som kan benyttes på lettere turer og hverdagsbruk i by og natur.

Laggo Leather GTX är en allsidig högkvalitets fritidssko i läder som kan användas till lätta turer, i vardagen, i stan och elljusspår.

Laggo

Laggo liknar mer en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk öppning där skons plös är fäst på ena sidan. Det är praktiskt så att plösen inte glider ner i skon, eller över åt ena eller andra sidan. Skon fästs på traditionellt sätt med skosnören som ger större anpassningsförmåga. Modellen finns i flera färger

STOKKA

Stokka är en så kallad «fitsleeve», och påminner om en strumpa som sträcks ut för att kliva in i skon. Den är elastisk och sitter ordentligt runt foten. Passformen kan justeras ytterligare genom snörning. Modellen finns i flera färger.

Eide

Eide är en fritidssko för lättare turer och vardagsbruk i stad och natur. 

Eide är gjord av slitstark textil och konstruktionen gör det enkelt att ta av och på skon. Med Eide kan du gå rakt ut från kontoret och ut på promenad i naturen. Modellen finns i flera färger

Ortu

Ortu Perform är en klassisk fritidsskor utan Gore-Tex. Skorna är tillverkade i en bluesign®-godkänd textil som är slitstark, lätt och sitter bra på foten. Den tidlösa designen gör så att skon passar lika bra till jobb och fritid. Modellen finns i flera färger.

Inget är slumpmässigt

För ALFA är hållbarhet väldigt viktigt.
Vi använder material med bra kvalitet så att skorna skall vara läng. Till
Steg-skorna har vi valt ett slitstarkt material som är Bluesign®-godkänt.

Bluesign® är en organisation som arbetar för en trygg och hållbar textilindustri
och följer upp textilen i hela produktionen till färdig produkt.

Prisbelönt vandringssko med Eva-sula

Mönster inspirerade av nordiskt handarbete

Funktionalitet och komfort är alltid första prioritet för ALFA, men vi gillar såklart att våra skor också är estetiskt tilltalande. Till innersulan har Mike Friton inspirerats av nordiskt, lokalt hantverk som resulterat i ett sulmönster av stjärnor, eller rosor, som vi kan känna igen från norges kända Selbu-vantar.