ALFA › STEG

Designad för ett ändamål › att gå

Bättre stabilitet och komfort i varje STEG

Bra skor är en vetenskap. Skorna i ALFAs nya serie «STEG» är utvecklade enligt ortopediska principer och fotens naturliga rörelse. Stabila och tekniskt välkonstruerade skor med dämpning – anpassade för ett enda syfte: att gå. Detaljerna är allt i skorna. Funktion, innovation och tidlöst design. Steg är utvecklat i samarbete med skouppfinnaren och tidigare Nike-designern Mike Friton. Skorna kommer ge dig många fantastiska upplevelser i staden eller på fast underlag i naturen.

Prisbelönt Alfa vandringssko till dam

"Det som är viktigt för mig är att när du tar på dig en sko för första gången vill jag att det ska kännas bra. Med denna design ville jag låta foten röra sig fritt och naturligt. Dessa skor ger utsidan av foten och tårna utrymme att sprida sig."

Skoinnovatören Mike Friton om STEG-kollektionen

Steg-kollektionen

Utsikt över vattnet mellan bergen

TA STEGET
TILBAKA

Många har löparskor på fötterna när de går, men visste du att det faktiskt är ett problem för kroppen? När du går beter sig foten på ett helt annat sätt än när du springer, därför lanserar ALFA en ny kollektion skor som är anpassade efter steget. Det innebär en form som gör att foten kan röra sig fritt och naturligt, där utsidan av foten pressas nedåt och utåt så att tårna kan spridas. Detta gör promenadskorna mer stabila och är bättre för ryggraden än om du går i löparskor.


Att gå är verkligen underskattat. På asfalt eller skogsled har att sätta ena foten framför den andra en stor positiv inverkan på din fysiska och psykiska hälsa.

Inget är slumpmässigt

Vandringssko utvecklad för komfort och stabilitet

MIKE,
INTE BARA NIKE

I utvecklingen av STEG har vi samarbetat med Mike Friton, en känd skoinnovatör som ligger bakom en rad internationella skoframgångar för bland annat Nike. Hans grundidé handlar om god hälsa för foten och en vilja att vända designfokus från mode till det som faktiskt är bra för kroppen. I nära samarbete med ALFAs designteam har han tagit fram en unik läst och sula för STEG-skorna, vilket har resulterat i en teknisk innovation, gjord för endast ett syfte - att gå bättre.

«Dagens joggingutrustning har för mycket fokus på överdriven dämpning och billiga produktionsmetoder. Detta påverkar skons egenskaper, speciellt stabiliteten, vilket ger ett onaturligt steg.»

Mike Friton
Skoinnovatör

TVÅ DESIGN,
MEN SAMMA BAS

STEG finns i två modeller; Laggo och Stokka. Dessa är uppbyggda med samma bas på form och sula, men det som skiljer dem från varandra är designen på ovansidan.

STOKKA

Stokka är en så kallad «fitsleeve», och påminner om en strumpa som sträcks ut för att kliva in i skon. Den är elastisk och sitter ordentligt runt foten. Passformen kan justeras ytterligare genom snörning.

Laggo

Laggo liknar mer en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk öppning där skons plös är fäst på ena sidan. Det är praktiskt så att plösen inte glider ner i skon, eller över åt ena eller andra sidan. Skon fästs på traditionellt sätt med skosnören som ger större anpassningsförmåga.

Noga utvalt material

På ALFA är vi måna om hållbarhet och att minska överkonsumtionen. Vi använder därför material i bra kvalitet, så att skorna tål användning och håller länge. Till STEG-skor har man valt slitstarkt material som är Bluesign®-godkänt, vilket är ett miljömärke för hållbar produktion av textiler. Här kan du läsa mer om Bluesign[SN1] .

Som i de flesta ALFA-skor har de GORE-TEX membran som gör skorna vattentänta och andningsbara. Därmed förblir fötterna torra och bekväma i alla väder.

Prisbelönt vandringssko med Eva-sula

Mönster inspirerade av nordiskt handarbete

Funktionalitet och komfort är alltid första prioritet för ALFA, men vi gillar såklart att våra skor också är estetiskt tilltalande. Till innersulan har Mike Friton inspirerats av nordiskt, lokalt hantverk som resulterat i ett sulmönster av stjärnor, eller rosor, som vi kan känna igen från norges kända Selbu-vantar.

Steg kolleksjonen