Pjäxor med GORE-TEX revolutionerar skidupplevelsen

Pjäxor med GORE-TEX revolutionerar skidupplevelsen

Skidåkning förknippas med vinter och minusgrader. Och då kanske ni inte tänker att det vattentäta och andningsbara GORE-TEX-membranet är nödvändigt. Men pjäxor med GORE-TEX erbjuder en helt ny skidupplevelse med större komfort och varmare fötter. Snö är så klart fruset vatten och skidåkare producerar värme. Fötterna är varma och värmer upp skorna som ofta har lite lössnö på de när man åker skidor. När snön sen smälter kommer den att tränga in i skons material.

Solen kan även värma bra på vintern. Om snön börjar smälta och det blir lerigt blir skorna också snabbt blöta. Våta pjäxor blir väldigt snabbt kalla för att fukten från foten fryser när den kommer ut i skons kallare yttermaterial.

För att då förhindra vatten från att tränga in i skon och att skidåkaren blir kall om fötterna är det vanligt att ha ett vattentätt yttermaterial på pjäxor. Detta material är helt tätt och har inga ventilerande egenskaper. En person i aktivitet svettas ca. 2dl på varje fot under en dag. Om du ska ha pjäxorna på dig ett par timmar blir det en betydande mängd fukt inne i ett tätt "skal". Detta gör att foten blir svettig och kladdig vilket i sin tur kan få foten att bli kall.

Du kan enkelt se om skorna drar vatten om du mäter vikten på pjäxorna innan du åker skidor och direkt efter att du har gått in. På en skidresa kyls foten ner med tiden och det kanske inte är förrän du kommer in igen som du märker hur kall du har varit om fötterna.

Goretex-mebranet gör skorna vattentäta och andningsbara

GORE-TEX i Pjäxor

Om pjäxorna har GORE-TEX material så kommer pjäxan att andas och samtidigt vara vattentät. GORE-TEX-membranet har mikroskopiska porer (20 000 gånger mindre än en droppe vatten) som släpper igenom fukt (vattenånga) men inte vattendroppar. På så sätt är membranet helt vattentätt men kan transportera bort fukt från foten. Läs mer om GORE-TEX-teknik.

En pjäxa med GORE-TEX kommer att ge en ny skidupplevelse. GORE-TEX-membranet släpper ut svett och ånga, men släpper inte in vattendroppar. På så sätt säkerställer GORE-TEX torra och bekväma fötter under hela träningspasset och fötterna kommer därmed att hålla sig mycket varmare.

ALFA Air™

Våra pjäxor skapade för träning och tävling har ett perforerat yttermaterial (AlfaAir ™) som tillsammans med GORE-TEX-membranet ger en helt unik användarupplevelse av en pjäxor. AlfaAir™ består av två laminerade lager, vars yttre är mycket slitstarkt och underhållsfritt. Perforeringen säkerställer ökad andningsförmåga och i kombination med GORE-TEX ger detta en helt ny upplevelse av funktion och komfort.

AlfaAir ™ är ett underhållsfritt material som gör det enkelt att ta hand om dina pjäxor. Läs mer om hur du tar hand om en sko med AlfaAir™ här.

ALFA-pjäxor med GORE-TEX

ALFA är den enda tillverkaren av längdpjäxor med GORE-TEX. Skorna är varma, vattentäta och andas vilket gör att de passar lika bra på dagar med sol  som i slask och regn. Pjäxorna har stabila Rottefella-sulor och YKK-dragkedjor som är världens bästa dragkedjor, med låg vikt och hög slitstyrka. Det gör skorna utmärkta för träning och tävling i kalla vinterdagar, pulka i påsk och rullskidor i både sol och inte minst regn.

Tävlingsmodellen EXC Advance GTX är en varm och lätt klassisk modell för den aktiva och krävande skidåkaren. För den som vill prestera i touring kommer EXC Advance GTX att hålla fötterna bekväma hela vägen, så att du kan fokusera på tekniken och nå mållinjen så snabbt som möjligt.

Om ni söker extra stabilitet har vi kombipjäxan Combi Advance GTX. Den har även en extra hög strumpa för att skydda från snö. Den har såklart utmärkt isolering, både i övermaterialet och i sulan för att du ska hålla dig varm och torr på fötterna både när du tar i och när du tar det lite lugnare.

Den som fryser lättast om fötterna, eller vill njuta av bra skidturer oavsett väder och temperatur, uppskattar många den extra varma pjäxan Horizon A/P/S GTX. Denna modell är bland de varmaste längskidspjäxorna. Så pass varma att när Snåsagutan skulle sätta världsrekord över Grönland valde han denna sko på grund av dess låga vikt, isolerade egenskaper och bekväma passform.

För barn är Trac JR GTX en väldigt varm och skön sko som är byggd efter samma principer som vuxenmodellerna och utvecklad för både lek och sport i skidspåret.

ALFA-pjäxor för turskidåkning

Läs mer om ALFAs unika pjäxor

ALFA är också ledande inom pjäxor för turåkning och expeditioner.


Lägg en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan den publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.