Bakom kulisserna - Utvecklingen av Impact A/P/S GTX

Bakom kulisserna - Utvecklingen av Impact A/P/S GTX

I över två år arbetade jag med produktutvecklingen av Impact A/P/S GTX och konceptet ALFA For Life™. Det har varit en mycket intressant och lärorik resa.

EN MER HÅLLBAR FRILUFTSLIV

När man utvecklar skor finns det många sätt att bidra till mer hållbara produkter. Du kan till exempel arbeta med återvunna material, använda material som är nedbrytbara i naturen, utveckla en tidlös och klassisk design som aldrig går ur modet, bidra till ett hälsosammare samarbete med producenterna, ta djurens välbefinnande på allvar, förenkla reparationen, minska transporten avstånd, minska överskottsmaterial, utveckla en produkt av mycket hög kvalitet och mycket mer.

Impact A/P/S GTX är tillverkad av många läderdelar för att utnyttja lädret på djuren på bästa möjliga sätt.
Ett bra sätt att ge mindre produktion av skoproduktion är att minimera överskottsmaterialet.

SKO SOM HÅLLER LÄNGRE

När vi började arbeta med utvecklingen av Impact A/P/S GTX ville vi bidra på så många områden som möjligt. Vi gjorde en prioriterad lista där kvalitet, tidlös design och reparation kom först. ALFA har alltid utvecklat klassiska skor av hög kvalitet. För att göra det lättare att reparera skorna har vi hämtat mycket kunskap från vårt arkiv. Dessutom har vi samarbetat med skomakaren Isac Våge i Gjøvik, som är tredje generationen av Våge som reparerar ALFA-skor. Han har delat mycket av sin erfarenhet och kunskap med oss ​​om hur vi kan designa en klassisk sko som förenklar reparation och underhåll. På Impact A/P/S GTX kan du mycket enkelt byta krokar och öglor, sulor och inte minst GORE-TEX-membranet. Skon består av många delar för att få ut det mesta av lädret.

Impact A/P/S GTX er designet for enkel reparasjon

DYRAVÄLSKAP OCH ARBETSVILLKOR

Impact A/P/S GTX levereras med en uppsättning vax och trasa för enkelt underhåll av skorna.
Andra punkter på vår prioriterade lista var djurens välbefinnande och producenternas arbetsvillkor. Vi har bland annat arbetat med garveriet Heinen i norra Tyskland, som tar båda delarna på allvar. Som nämnts i tidigare inlägg har de kontroll över sin användning av kemikalier och vatten. De producerar endast läder från kor från norra Tyskland, och inga djur reser mer än två timmar till slakteriet.

Lädret som används på Impact A / P / S GTX har en vaxad yta. Vaxet består av naturliga material och det kommer också när du köper Impact A/P/S GTX. Den vuxna tar hand om och skyddar lädret och det är inte skadligt för huden.

VALET MELLAN ÅTERVÄNDT MATERIAL OCH LÅNG LIVSLÄNG.

Som känt består skon inte bara av läder utan också av gummi, skumgummi, förstärkningar, membran och metall. Vi ville använda återvunna material för alla dessa delar. Vi gjorde prototyper där vi testade olika material, men tyvärr nådde dessa material inte samma krav på hållbarhet och funktion som de material vi redan känner till. Därför har vi valt vår berömda AMG-gummisula och förstärkande gummisula, även om de inte är högst upp på listan över hållbara material. Om vi ​​tittar på den totala beräkningen blir längre livslängd mest miljövänlig. Tillbehör som hängmärken, lådor och skopåsar är tillverkade av återvunnen kartong och bomull.

För att säkerställa god slitstyrka valdes gummikollision på Impact A/P/S GTX
Skokartongarna är gjorda av återvunnen kartong

FÖRSTA STEGET I HÅLLBARHETSINITIATIVA ALFA FÖR LIFE ™

Impact A/P/S GTX är den första skon i vår nya investering i hållbara produkter. Vi tar med oss ​​allt vi har lärt oss under utvecklingen av Impact A/P/S GTX och strävar ständigt efter sätt att utveckla smarta sammandragningar och använda hållbara material av hög kvalitet.

Impact A/P/S GTX är för ALFA ett viktigt steg på vägen mot att vara ett hållbart företag.

Läs mer om ALFA For Life™ och Impact A/P/S GTX

Featured Products