Heinen - Tysk kvalitetsläder

Heinen - Tysk kvalitetsläder

Heinen lærfabrikk är ett familjedrivet garveri från 1891 i Wegberg i Tyskland.

Heinen producerar läder från lokala djur, använder överskottsmaterial i andra produkter, återanvänder vatten och har kontroll över utsläpp. Lädret i Impact A/P/S GTX tillverkas enligt TerraCare®-standarden, vilket innebär att du kan vara säker på att lädret tillverkas på det mest miljövänliga sättet när det gäller djurens välbefinnande och arbetsförhållanden.

 

Heinen har tillverkat kvalitetsläder i över 100 år. Arbetet görs för hand för att säkerställa högsta möjliga kvalitet, materialutnyttjande och goda förutsättningar för djuren.

UNDERHÅLL

Även om lädret är av hög kvalitet är det fortfarande viktigt att underhålla det med ordentlig och regelbunden skötsel.

Impact A/P/S GTX levereras med vax och trasa för underhåll av skon. Dessutom har skorna en skopåse för förvaring.
Läderet i Impact A/P/S GTX formar sig efter foten, har god andningsförmåga och åldras på ett snyggt sätt. Lädret har behandlats med ett tunt lager vax vid garveriet. En trasa och en liten flaska vax av samma typ som skon ursprungligen behandlades med ingår när du köper skorna. När skorna det används blir lädret i skorna mattare och torrare. På fjällvandringar eller genom buskar i skogen kan repor eller sår också förekomma i lädret.

När skon blir lite mattare kan du ta en liten mängd vax på trasan och bearbeta den i lädret. Om du snabbt smörjer skorna får du en matt yta, men om du jobbar lite med smörjningen kommer du fram glansen i lädret och återställer läderns goda egenskaper. Vaxen både skyddar och impregnerar lädret.

Lär mer om Impact A/P/S GTX och ALFA For Life™