Paus under jakten i fjällen

Guide Jaktkängor

Ta vår quiz för att se vilka skor matchar dina svar bäst!

Vilka jaktkängor ska jag välja?

Det finns många olika typer av jakt, och vi gör jaktkängor för specifika aktiviteter, så läs vidare för att veta vilken är bäst för dig!

Alla jaktkängor från ALFA har liknande konstruktion i grunden förutom M/77. De har en relativt bred passform för bättre blodcirkulation och värmereglering. Vi har samarbetat med sultillverkaren Vibram i över 50 år. Tillsammans har vi skapat en unik gummiblandning med ett grovt mönster för extra grepp på blöt och lös terräng. GORE-TEX gör kängorna vattentäta och andningsbara. För extra slitstyrka har kängorna antingen hel eller delvis kaloschering.

Ta vår quiz för att hitta kängorna för dig.

AlfaAir™ eller läder?

Vi använder två olika yttermaterial för jatkkängor, AlfaAir™ och fullnarvsläder. Om du väljer AlfaAir™-materialet så får du lätta kängor med utmärkt ventilering, som dessutom kräver väldigt lite underhåll. Du behöver bara skölja av dem.

Om du väljer fullnarvsläder så får du bra skydd på grund av lädrets tjockhet vilket ger bättre insulering och stabilitet. Välvårdade läderkängor upplevs mer robusta i blöt terräng. Läs mer om vår olika yttermaterial här.

Här är en översikt av våra modeller:

Jerv A/P/S GTX

Den högsta kängan i vårt sortiment. Vårt val för de mest krävande jakterna. Höjden ger extra stabilitet och tjocka lädret säkrar god insulering. Trippla sömmar varav en är med kevlar samt en hel kalosch gör den rejält slitstark. En känga för krävande vandring och jakt i myr och tätväxt.

Läs mer

Jerpe A/P/S GTX

Vår mest atletiska känga. AlfaAir-materialet kör kängan superlätt så att du kan gå lång och länge med dem i hög aktivitet. BOA-snörningen ger grym stabilitet utan axtra vikt och ger individuell tillpassning. Passformen är något smallare än resten.

Läs mer

Bever Pro Advance GTX 2.0

Vår mest stabila och slitstarka känga. Välj denna om du bär tungt och om det finns högre risk för stukning i terrängen.

läs mer

Bever Perform GTX

Bever Perform GTX är norges bästsäljande tekniska jaktkänga. ALFAs ursprungliga jaktkänga i fullnarvsläder. Trippla sömmar varav en med kevlar. Finns tillgänglig i unisex, dam och wide för med anpassad passform.

Läs mer

Rype A/P/S GTX

Det bästa av två världar, passformen från Bever Perform kombinerat med det lätta och underhållsfria AlfaAir-materialet. En mindre stabil känga jämfört med läderalternativ, men ger rätt stabilitet för en aktiv jakt.

läs mer

M/77

Denna ikon tillverkades i samarbete med norska armen 1976. M/77 marschkängan är gjord av slitstark fullnarvsläder med en rymlig passform. Den är ofodrad, torkar snabbt och håller dig torr.

läs mer