Ull

PRISBELÖNT VINTERSKO FRÅN ALFA

Den nordiska vintern kan inte slå «Ull» - vår prisbelönta vintersko tillverkad av 100 % norsk ull. Vi har låtit oss inspireras av den norska naturen och det bästa den har att erbjuda.

Norsk ull har många unika egenskaper som lämpar sig perfekt för vinterbruk. Den gör skorna bekväma att gå i och håller fötterna varma samtidigt som materialet andas bra.

Ullen i våra vinterskor är vävd, en teknik som gör skorna slitstarka, vattenavvisande och hållbara över tid.

TIDLÖS OCH
FUNKTIONELL

Stad › Prisbelönt design

En lätt och bekväm vintersko med snörning. Det här är en sko som du kan se fram emot att ha på dig när kylan kommer. 

Sete

En sportig Chelsea boot med dragkedja och foder av ekologiskt norskt ull. Med läder på utsidan och ull på insidan är «Sete» en urban vintersko med bra grepp som är lätt att ta på och av. 

Grend

«Grend» är tidlös och bekväm. En vintersko tillverkad av norskt ull i två naturliga färger, ljusgrå och mörkgrå. Med en vattentät dragkedja kan du snabbt ta på dig skorna och ta av dem igen, perfekt efter ett uppfriskande kallbad eller en lång dag i backen.

EKOLOGISK
NORSK ULL

Tillsammans med Gudbrandsdalens ullfabrik har vi testat och utvecklat flera skomodeller med slitstark, vävd ull. Ett unikt partnerskap mellan två kvalitetsorienterade företag som båda har en lång historia och ett ständigt fokus på teknisk utveckling och hållbarhet. Resultatet är en robust, varm vintersko som bibehåller sin form utan behov av ytterligare vattentätning eller underhåll. 

Ullen är Svanenmärkt vilket garanterar dess kvalitet för din hälsa och miljön. Fåren betar i skogen och över norrländska berg, där inga gödningsmedel eller bekämpningsmedel används. Under hanteringen och tvättprocessen behövs inga extra kemikalier eftersom ullen är naturligt ren och stark. Vi har både vinterskor till dam och vinterskor till herr.

Läs mer om ullens fantastiska egenskaper. 

Alfa ullskor värmer dina fötter på vintern

«Ull»  är en bekväm och lätt vintersko med naturlig andningsförmåga, isolering och vattenresistens. För extra hållbarhet har skorna tåhätta i läder på utsidan. 

Som alltid vid utveckling av skor fokuserar vi på sultekniken. Yttersulan har ALFAs unika gummiblandning från Vibram®, som ger dig ett fast grepp på snöiga ytor. God komfort garanteras med en behagligt dämpande EVA-mellansula.

Det enkla insteget med dragkedja eller snören, gör att du snabbt kan ta på eller av skorna. Med andra ord är «Ull» allt du behöver för vintern. 

Får i fjällen
Ulltillverkning i fabriken
Gudbrandsdalen uldvarefabrik