Vårt Arv

Stolta bär vi en viktig del av det norska vandrings- och expedtitionsarvet på ryggen, men vi tror att äventyret bara har börjat.

Med rötter tillbaka till 1931 är Alfa en av Norges äldsta skostillverkare som fortfarande är verksamma. Sedan dess har vi tjänat medvetna kunder som inte vill kompromissa med kvalitet. Under dessa 90 år har vi deltagit i tusentals stora och små expeditioner: från skollagens skidtävlingar till djärva äventyr, exotiska klättringar och extrema expeditioner i bitande kyla över isolerade vinterlandskap. Våra produkter har bestigit Seven Summits, korsat Grönland och båda polerna otaliga gånger.

Kvalitet och funktion är grunden för vårt varumärke. Under våra 80 år har vi erbjudit produkter i finaste hantverk och kvalitet för att hålla fötterna torra och varma – oavsett om du åker skidor på ett upplyst längdskidspår, bestiger berg eller jagar. Under åren har vi vuxit till att bli en god vän till utomhusentusiaster i Norge och bortom, och vi expanderar för närvarande vår horisont ytterligare.

Alfas historia är lång och stolt, men vi blickar mot framtiden. Med en kompromisslös tro på att bra kängor leder till bra utomhusupplevelser, fokuserar vi på att skapa kängor av oöverträffad kvalitet. Vår innovativa produktutveckling har utmanat de etablerade standarderna genom åren och vi fortsätter att kombinera modern teknologi och material på nya och unika sätt. Vi tror att det är så man skapar utmärkta produkter av oöverträffad kvalitet!

Resan från en traditionell skofabrik till en modern leverantör till sportmarknaden är full av vändningar. Som en viktig bidragsgivare till det norska vandrings- och bergsklättringsarvet lät vi vår långa erfarenhet och våra traditioner leda oss framåt. Äventyret har ändå bara börjat och vi strävar hela tiden efter att erbjuda dig en bättre utomhusupplevelse. Go Explore!