Une Cecilie Oksvold

Une Cecilie Oksvold


UNE CECILIE 

Une är snart 28 år och kommer från Brekstad. Att ge sig ut på tur för henne var ett mål och ett försök att tygla den ångest hon burit på i många år. 
 
För Une Cecilie var det helt otänkbart att ge sig ut i naturen på egen hand, men när läkaren föreslog det som en sista utväg blev det ett slags “grönt recept” för att hålla huvudet ovanför vattnet. 
 
Idag är friluftslivet en naturlig del av hennes vardag.

Vad gillar du bäst att göra ?

Korta promenader i mitt närområde med möjligheten att bara kunna vara, är det bästa jag vet. Speciellt när minusgraderna lägger sig över myrar och skog. Jag tackar inte heller nej till en bra brasa eller en tälttur med min fyrbenta vän, Juster, som är en sexårig jack russell terrier. 

Turer som har blivit minnen för livet

 • Vilka turer minns du bäst?

Eftersom jag är en frilufts nybörjare har jag inte de största och jobbigaste resorna bakom mig. Men en av resorna jag utmanade mig själv mest på var helt klart en femdagars tur i Møysalens nationalpark. Det var min första långa tur, där jag utmanades att bära tungt, gå långt och lära känna både min egen kropp och mitt eget sinne på ett helt nytt sätt. Efter den resan var jag stolt över allt jag hann med och jag lärde mig många lärdomar som jag tog med mig till nya turer jag har gjort.
 

 • Turer med ALFA ?

Tre dagar i Barnas  – här testade jag de nya Impact, och aldrig tidigare har jag varit så torr, varm och utan skoskav som då! 

Favoritresemål?

 • Vad är ditt favoritresemål?

Jag tävlar inte, och är ingen polar-äventyrare, men jag älskar det nära friluftslivet. Därför är Trøndelags området en favoritplats för mig, eftersom det är där jag har gjort flesta av mina turer. 

 


Tur historier

 • Vad är det roligaste du har upplevt på tur?

Jag gjorde min allra första tälttur sommaren 2016. Då ägde jag ingen vandringsutrustning, och lånade allt jag behövde, både ryggsäck, liggunderlag och såklart ett tält  Jag tog med mig sambon på turen, då jag inte vågade åka ensam. När vi hade tagit oss upp för berget i Surnadal, en bra bit från bilen, hittade vi en underbar fin tältplats. Jag hade sett otroligt mycket fram emot att få sätta upp tältet och leva ut drömmen jag haft länge. Det skulle då visa sig att vi saknade en tältstång, och fick provisoriskt spika i en gren som kunde hålla tältet på plats. Sedan dess har jag alltid kollat ​​utrustningen innan jag ger mig ut på tur! 

Vad är ditt allra bästa turtips?

Jag är rädd för otroligt mycket när jag är ute på tur, som att frysa för mycket eller att vara ensam i mörkret. Så för mig måste det vara att ta med en ljusslinga i tältet när man ska övernatta och inte minst en bra varmvattenflaska man kan ha med sig i sovsäcken. Det gör stor skillnad! 

 • Ambitioner for de kommande åren?

Fortsätt utmana mig själv med det jag är rädd för. Bland annat att blir trygg med att sova ute på vintern eftersom det är mer krävande än vad det är på sommaren. Jag vill också öva mer på att ta lite längre turer än bara en övernattning, att hela tiden tänja på mina egna gränser och växa som friluftsmänniska. 



Varför väljer du ALFA?

Jag väljer ALFA för att deras produkter är bekväma, hållbara och tål mycket användning. Jag går ofta vilse i träsk och snår och ALFA skorna håller sig både torra och hela. Jag går också mycket i fjällen och med en tung ryggsäck och en ivrig hund är det inte alltid lätt att hålla balansen. ALFA har en av de bästa sulor jag provat och med dem vågar jag gå sådana vägar, då jag garanteras ett bra grepp! 

 • Vilken är din favoritprodukt från ALFA?

Utan tekan Impact skorna!

11 snabba med UNE CECILIE…

 • Torkad turmat eller hamburgare?

Vegetarisk burgare!

 • Läderskor eller textilskor?

Läderskor

 • Sovmorgon eller att gå upp tidigt?

Sovmorgon

 • Nordpolen eller ekvatorn?

Ekvatorn

 • En bra bok eller film?

En bra bok

 • På tur med Jan Thomas eller Lothepus?

Jan Thomas

 • Lofoten eller Jotunheimen?

Lofoten

 • Tält eller sova under bar himmel?

Tält

 • En långtur eller många, korta?

Många korta

 • På tur ensam eller i sällskap med någon?

Gärna i sällskap med någon, men även ensam 

 • Facebook eller instagram?

Instagram