Därför bör du gå mer!

Därför bör du gå mer!

Att gå är verkligen en underskattad aktivitet. Genom att sätta ena foten framför den andra tar du dig inte bara effektivt från A till B, utan promenader har också en stor positiv inverkan på den fysiska och psykiska hälsan. Det gäller både om du går på asfalt eller på ute i naturen.  

 


Fysiska fördelar med att gå

Ta på dig skorna och gå ut och gå. Det är en enkel aktivitet som håller kroppen i form utan den hårda belastningen man får av löpning vilket är extra viktigt om man har problem med knän, fotleder eller rygg. Dessutom kan ens hållning förbättras genom att gå.  

Om du dessutom går i bra tempo kommer du att få fart på hjärtat, vilket har många positiva effekter på hälsan, enligt American Heart Association. En studie publicerad i British Journal of Sports Medicine visar, att de som följde ett program gällande promenader, upplevde betydande förbättringar av blodtryck, kolesterol, vilopuls, vikt och kroppsfett. 


Att gå är bra för din mentala hälsa

De fysiska fördelarna med att gå är uppenbara, men vet du också hur bra det är för det mentala? Forskning visar att man genom att ta på sig skorna och röra på sig så kan det motverka stress, depression och ångest, speciellt om man går i naturen.

Att gå ger också en positiv “boost” till humör och minne. Faktum är att forskare ser att en kort promenad på 12 minuter ökar självförtroendet och gör dig mer jovial, energisk och uppmärksam. Även kreativiteten påverkas och kan, enligt en studie från Stanford University, öka med så mycket som med 60 % genom att man går. 

 


Vilka promenadskor ska du välja?

Det inget att fundera över. Gör det bara och gå mer! Gå till jobbet och till dagis i vardagen, ta en promenad på stan eller i skogen och gå gärna med andra. Men kom ihåg rätt skor. Många skoställ är fyllda med sneakers, men dessa är till för att springa, inte för att gå. Det är just därför vi på ALFA har utvecklat Steg-kollektionen. 
Steg - ALFA 

 

Det handlar till stor del om hur lästen är uppbyggd. Steg-skorna är designade efter hur foten rör sig när du går. Med bättre utrymme för tårna och med rundad sula fram och bak får du garanterad ökad komfort och ett stabilare och mer balanserat steg, vilket är bättre för kroppen. Trycket från steget fördelas korrekt i benen och sätter inte extra press på ryggraden. 

«Om du har för mjuka skor, eller skor som är tänkta att springa i, sätter du mer press på ryggraden. Med väldigt mjuka skor kommer du inte att känna det i dina fötter, men med tiden kommer det att påverka dig eftersom det ger för mycket stötar genom din ryggrad. Därför bör du bära skor med mer stabilitet 

Mike Friton, Skoinnovatör

 De skor du väljer påverkar steget och rörelsen i hela kroppen. En sko som har för mycket dämpning kan kännas bekväm på foten, men det många inte tänker på är att den belastar ryggraden mer som kan orsaka besvär med tiden. Därför är fastheten i sulan på Steg-skorna en gyllene medelväg mellan bekväm dämpning på rätt ställen och en form som ger din fot stabilitet och trygghet när du går. 

Vandringsskor till Herr | Kvalitet och komfort | ALFA 

Vandringsskor till Dam | Kvalitet och komfort | ALFA 


Lägg en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan den publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.