SCANDINAVIAN OUTDOOR AWARD to… ALFA

SCANDINAVIAN OUTDOOR AWARD to… ALFA

Vinnarna av det prestigefyllda Scandinavian Outdoor Award har nu utsetts! Efter omfattande utomhustester och livliga diskussioner har den internationella juryn av utomhusjournalister och utomhusutrustningsspecialister kommit överens om vinnarna av Scandinavian Outdoor Award för nästa års höst/vintersäsong. Hållbarhet är ett nyckelbegrepp och den totala vinnaren av Scandinavian Outdoor Award är ALFA med stöveln Stad, en teknisk vinterkänga med fokus på hållbarhet och komfort."Jag är väldigt stolt över det mycket skickliga teamet på ALFA som har designat och utvecklat dessa miljövänliga och innovativa vinterskor med 100% norskproducerad ull" säger VD på ALFA Pål Olimb

ALFA Vintersko Stad

Vinterskon Stad är gjord av 100% ull från norska får. Ullen är vävd för att ge betydligt bättre hållbarhet än mer vanlig tovad ull. Som ytterligare förstärkning använder ALFA nubuck på utsatta ställen och en Vibram Megagrip-sula för bra grepp under vinterförhållanden. En hybrid av en trendig och bekväm vinterkänga för dagligt bruk i stad och skog.

Uttalande från juryn:


"Den lätta vinterkängan Stad från den norska skospecialisten ALFA ser ut och presterar bra och vann jurymedlemmarnas hjärtan. Ovandelen och fodret är vävt med norsk ull som är mer slitstark än vanlig tovad ull. Vävd ull har använts i över 100 år för tillverkning av möbler och folkdräkter. Ull håller fötterna varma, andas bättre än läder eller vattentäta membran och har en vattenavvisande effekt på snön. Sulan är designad för bra grepp med en Vibram Megagrip-blandning. Vilket bra sätt att använda norsk ull", säger juryn enhälligt.

"I det här projektet ville vi ta med det bästa från två varumärken med djupa rötter i norsk design- och hantverkshistoria" - Gudbrandsdalen Ullvarefabrikk (GU) och Alfa Sko.

Vi inspirerades av norsk vinter där vädret varierar från kallt till tempererat, från blött till torrt. Målet var att utveckla skor som håller oss bekväma oavsett väderförhållanden. Ull har den fantastiska egenskapen att hålla oss varma samtidigt som den har många tekniska egenskaper och är lätt i vikt.Efter att ha testat flera olika ullkvaliteter ur GU:s sortiment är det en 100 % norsk kvalitet som visade sig vara bäst lämpad för skor.

Stad är en sko som ingår i en liten kollektion av ullskor. Den är designad för att vara lika relevant i staden som i byn, men samtidigt klassisk och tidlös, säger ALFAs skodesigner Ingrid Brandt.

ALFAs nya kollektion av vinterskor kommer att finnas till försäljning från september 2022.